Adakah anda Mempunyai tompok atau bintik merah di bebrapa bahagian badan anda? Sekiranya anda Kuatir? Apa yang Harus Anda Lakukan? 

ramai yang mempunyai masalah dengan kesan serta tanda yang sering terlihat di kulit mereka tidak paham dari tempat mana asalnya. Mempunyai bentuk bisa berbentuk tahi lalat misalnya, yg tidak memiliki kesan, namun beberapa tanda kulit mungkin saja saja iaitu isyarat dari sebahagian berpenyakit serius. 

Kadang-kadang, sebahagian bintik-bintik merah kelihatan pada kulit, khususnya di kawasan dada. Tanda sinyal ini dikenal sebagai " titik ruby ", dan yang paling umum pada orang berusia pada 40 dan 45, serta pada remaja. 

Titik-titik ruby yang disebut pengembangan pada pembuluh d4r4h kapilari kecil yang kelihatan kerana kegagalan sistem vaskular, dan sering ditemui di bahagian lengan atau dada. 

Kadang-kadang, titik-titik ruby tersebar di semua kulit atau tertumpu pada ruang yang lebih kecil. Bila tempat tumpuannya pada ruang yang lebih kecil, mereka betul-betul mungkin saja tumor benigna kecil. 

Kebanyakan, yang mlucul pada sebahagian tempat ini iaitu brsifat non-karsinogenik dan tidak perlu 
sekian ditangani begitu berlebihan. Masalahnya hanya pada tampilan estetika yang kurang mengasyikkan. Sebenarnya, persoalan ini bisa dikerjakan dengan menggunakan sebahagian rawatan semula jadi. 

Mudah-mudahan Maklumat Dari Kami berguna Untuk anda semua 

Sumber : : http :// www. britaharian. com/2017/01/awas-tanda-bintik-di-bahagiancelahan. html#ixzz4V9Eyrpw3 
http://www.pakarherbalis.com/2017/01/awas-tanda-bintik-di-bahagian-celahan.html